ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ТА ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

 

  1. Загальні положення

 

  • Фізична особа – Підприємець Кащеєв Євген Сергійович, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – ФОП Кащеєв Є.С., ФОП) приймає на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали цей сайт (далі – “Сайт), у зв’язку з чим прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві.
  • ФОП з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в зв’язку з чим, ФОП прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного користувача.
  • Дана Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлює порядок здійснення ФОП обробки персональних даних, мету використання таких персональних даних, взаємодія ФОП з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних  даними, а також контактну інформацію для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних і звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

 

  1. Збір та використання персональних даних

2.1. При використанні користувачем Сайту ФОП здійснюється обробка даних користувача, а саме:

– файли cookie;

– ір-адреси;

– параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

2.2. Продавець збирає наступну інформацію на Сайті та за допомогою нього:

2.2.1. Інформація, яку Покупець надає під час реєстрації Акаунту на сайті:

  • прізвище та ім’я;
  • адреса електронної пошти.

2.2.2. Інформація, яку Покупець надає під час оформлення Замовлення на Сайті:

  • прізвище та ім’я особи, що отримуватиме Замовлення;
  • номер телефону особи, що отримуватиме Замовлення;
  • деталі Замовлення: Товар, його параметри, кількість, номер Замовлення;
  • адреса для доставки Замовлення.

2.2.3. Інформація, яку Покупець може факультативно надавати Продавцеві за власним бажанням:

  • по-батькові;
  • псевдонім для відображення на Сайті;
  • стать;
  • дата народження.

2.2.4. Інформація, яку Покупець надає при зверненні до Продавця через доступні засоби комунікації:

  • номер телефону;
  • інша персональна інформація на розсуд Покупця, яка може бути надана у повідомленні.

2.2.5. Інформація, яку надає Покупець, якщо він бажає отримувати інформаційні повідомлення від Продавця:

  • адреса електронної пошти.

2.2.6. Інформація, яку Покупець надає для здійснення обміну (заміни) чи повернення Товару відповідно до умов Договору публічної оферти:

  • платіжні реквізити (номер банківської карти, ім’я власника карти);
  • дані для відправки: ім’я та прізвище, номер телефону, дані логістичної компанії (номер відділення).

2.2.7. При оплаті Товару безготівковим способом, платіжний сервіс, доступ до якого надається через Сайт, може вимагати надання додаткової інформації, яка необхідна для опрацювання та проведення платежу (зокрема, але не обмежуючись, номер банківської картки, строк дії банківської картки, CVV2 код, ім’я власника банківської картки тощо). Продавець не має доступу до таких персональних даних, не збирає та не обробляє їх. Покупець самостійно несе відповідальність за ознайомлення із правилами збору та обробки персональних даних обраного ним платіжного сервісу. Будь-який запит стосовно цих персональних даних направляється обраному Покупцем платіжному сервісу.

2.2.8. Продавець використовує файли cookies та аналогічні технології для відстеження функціонування Сайту та активності Покупців при його відвідуванні. Файли cookies – це невеликі текстові файли, які надсилаються у веб-переглядач (інтернет-браузер) із Сайту та зберігаються на пристрої Покупця. Покупець може налаштувати свій веб-переглядач та відмовитися від всіх файлів cookies або вказати, коли файли cookies можуть надсилатися. Більше про використання файлів cookies Ви можете дізнатися у Політиці використання файлів кукі.

 

  1. Обробка персональних даних
    • Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту.
    • Персональні дані користувача використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації.
    • Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки. Після того, як суб’єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

 

  1. Використання файлів cookie
    • Cookie – це текстовий файл або файли, які містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузером і зберігаються на пристрої користувача (наприклад, комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт). Файли cookie можуть бути постійними (зберігаються в комп’ютері до моменту видалення їх користувачем), або тимчасовими/сесійними (зберігаються тільки до закриття браузера). Також, файли cookie діляться на головні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).
    • Звертаємо увагу на наступне:
  • дані файлів cookie оновлюються при повторному відвідуванні користувачем Сайту;
  • у більшості випадків, веб-браузер допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
    • ФОП піклується про своїх користувачів і намагається зробити користування Сайтом максимально комфортним, і для цього ФОП необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, уподобання та інтереси користувача. Аналіз за допомогою файлів cookie допоможе ФОП поліпшити взаємодію користувача з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Враховуючи класифікацію Міжнародної Торгової палати (International Chamber of Commerce), компанія використовує такі категорії файлів cookie:

  • Файли cookie, необхідні для переміщення користувачем веб-сторінці і використання певних сервісів (наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації і авторизації, здійснення пошуку по Сайту). Ці файли здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню веб-сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie підсумовують інформацію про те, як використовується Сайт (наприклад, час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія тощо). Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie інформація, призначена тільки для статистичних і аналітичних завдань. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім особам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера (наприклад, ім’я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мову сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві яка-небудь інформація або вибрані переваги раніше, а також інші параметри Сайту). Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім особам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу.
  • Цільові файли cookie використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера (наприклад, відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри Сайту).

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств та партнерів по суміжному бізнесу для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

  • Компанія використовує cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Зокрема, для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Компанія користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Alphabet Inc. та інші. Наведені в якості прикладу компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої Користувача, під час роботи на сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Звертаємо увагу на те, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie. В той час, як відключення cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Щоб звернутися до компанії з приводу використання файлів cookie, надішліть повідомлення електронною поштою на vizard.adv@gmail.com.

Якщо користувач не погоджується з використанням файлів cookie або навмисно видаляє усі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення та використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана з допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю ФОП.

 

  1. Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

5.1. При використанні користувачем Сайту на його сторінках можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

– системи банеропоказів (наприклад, Google Ads, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);

– соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+, Instagram, TikTok);

– чат-боти (Telegram, Viber, ManyChat, Chatfuel та ін.).

5.2. Використання зазначених сервісів ФОП необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ФОП не зберігає і не обробляє. Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого акаунта чи профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

 

  1. Взаємодія ФОП з третіми особами стосовно персональних даних
    • ФОП не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. ФОП розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми ФОП. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим ФОП рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

 

  1. Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті
    • Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувача, захищені відповідно до законодавства.

 

  1. Захист персональних даних
    • ФОП використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, ФОП не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання ФОП. ФОП забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. ФОП надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог ФОП. Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
    • Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої володільцю персональних даних, на обробку цих даних або відповідно до вимог закону. Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених законом. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.
    • Права суб’єкта персональних даних:

ФОП доводить до відома користувача про його права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були Вами надані ФОП відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються ФОП, будь ласка, звертайтеся до Товариства: електронною поштою на vizard.adv@gmail.com або напишіть листа на адресу: Україна, 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, пров. Кибальчича, будинок 11, квартира 2.

 

  1. Зміна Політики
    • До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. У випадку внесення істотних змін до цієї Політики ФОП буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.